9 dintre beneficiile tenisului
martie 27, 2021

Beneficiile tenisului înseamnă mai mult decât arderea caloriilor.

Tenisul se mândrește cu o serie de avantaje fizice, mentale și sociale. Am cuprins o listă cu 9 motive pentru care ar trebui să-ți iei racheta și să te pregătești pentru joc, set și meci.

1. Un antrenament complet

Unul dintre beneficiile tenisului este acela că întregul corp primește un antrenament intens. În timpul jocului, picioarele tale sunt în mod constant într-o formă de mișcare. Indiferent dacă alergi, sari sau execuți alte mișcări la nivelul articulațiilor, acest lucru face ca mușchii din picioarele tale să devină mai puternici. Acest lucru se întâmplă deoarece mușchii lucrează continuu din greu pentru a te ajuta să performezi la maximum abilitățile tale.

A juca tenis presupune să folosești o mare parte din partea ta superioară, în special umerii și brațele. Atunci când corpul tpu este în poziția corectă pentru o anumită lovitură, mușchii din partea superioară trebuie să fie suficient de puternici pentru a face față mai multor răsuciri și întoarceri, astfel încât să ai control când lovești mingea.

2. Îmbunătățește abilitățile cognitive

Tenisul este un sport care necesită multă gândire și care antrenează abilitatea de a lua decizii. Trebuie să iei în considerare mișcările corpului, direcția mingii, mișcările adversarului și chiar condițiile în care joci. Acest mod de gândire te încurajează să dezvolți rapid o strategie și să o execuți, fără a o analiza în exces.

Luând în mod consecvent decizii rapide și acționând asupra lor, abilitățile cognitive vor fi îmbunătățite atât pe teren, cât și în afara terenului, deoarece creierul tău va adopta acest mod de gândire atunci când ești supus la presiunile sportului.

3. O stare de spirit bună

Tenisul, ca și în multe alte sporturi, eliberează endorfine. Această substanță chimică ajută la reducerea nivelului de stres și contribuie la sentimentul de fericire.

Tenisul este minunat pentru ameliorarea stresului, deoarece lovirea mingilor îți permite să evadezi frustrarea într-un mod sănătos și distractiv.

4. Benefic pentru sănătatea inimii

Printre beneficiile tenisului, este vorba și de unul major: sănătatea inimii. Deoarece tenisul este un sport care implică o mulțime de opriri și reluari, inima ta este antrenată să lucreze la intervale de timp. Când te joci tenis, te miști constant și îți forțezi inima să lucreze mai repede. Odată ce există o pauză în joc, ritmul cardiac scade atunci când te afli într-o stare mai puțin activă. Făcând acest lucru în mod constant, îți îmbunătățești sistemul vascular, deoarece inima este capabilă să pompeze mai mult sânge la presiune.

5. Nu este un sport sezonal

Spre deosebire de multe alte sporturi, tenisul poate fi jucat pe tot parcursul anului. Folosește terenurile interioare în timpul lunilor de iarnă și apoi, când vine vremea mai caldă, poți juca afară într-unul dintre numeroasele terenuri de tenis în aer liber.

Perfect pentru a rămâne activ tot timpul anului, tenisul te poate ajuta să respecți rezoluțiile de Anul Nou, te menține în formă pentru vară (dacă asta dorești) sau îți permite să te răsfeți la Crăciun fără să te simți vinovat.

6. Ajută la pierderea în greutate

Unul dintre principalele beneficii ale tenisului este că te poate ajuta să slăbești. Acest lucru se datorează faptului că există multă mișcare în tenis, care va duce la descompunerea grăsimilor, precum și la arderea caloriilor. Cercetările au descoperit că un adult care joacă tenis o oră poate arde până la 600 de calorii.

7. Întărește oasele

Cunoscut ca un sport care suportă greutatea, tenisul te obligă să lucrezi împotriva gravitației, deoarece picioarele și picioarele tale duc greutatea corpului tău. Acest lucru încurajează formarea de noi mase osoase și, prin urmare, crește sănătatea și rezistența oaselor. Potrivit Institutului Național de Sănătate, acest tip de exercițiu este de o importanță vitală pentru copii și adolescenți, deoarece acumularea de masă osoasă mai mare înainte și în timpul pubertății, făcând acest lucru un mare sport de familie.

8. Dezvoltă și îmbunătățește etica muncii

Ca și în multe alte lucruri din viață, dacă vrei să devii bun la ceva, trebuie să exersezi. Tenisul este un sport care necesită multă disciplină, determinare și cel mai important, pasiune.

Cu acești 3 factori, îți poți îmbunătăți abilitățile, atinge obiectivele și performanța. Toate acestea vor duce la o etică a muncii mai puternică, deoarece vei putea vedea ce poți obține atunci când îți pui mintea la contribuție.

9. Poate juca oricine

Principala atracție a acestui sport este că oricine poate juca. De la tineri la bătrâni, acest sport se bucură de generații datorită valorilor sale puternice de sportivitate și naturii distractive. Indiferent de nivelul. de fitness, setul de îndemânare sau vârsta, acest sport poate fi jucat și pentru distracție, precum poate fi și competitiv. Deci, dacă ești în căutarea unui mod distractiv de a petrece după-amiaza sau te lupți să găsești o modalitate de a-i menține pe copii în timpul vacanței, tenisul este o alegere de top.

Tenisul este un sport care reunește familiile și națiunile, fie că îl joci tu pe teren sau îl urmărești la televizor. Ideal pentru îmbunătățirea sănătății mentale și fizice, tenisul este într-adevăr un sport pentru toată lumea.

Deci, ce mai aștepți după ce ai citit câteva dintre beneficiile tenisului? Înscrie-te la o ședință acum!

0 Comments

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO