Cheia succesului în viață
septembrie 15, 2021

Care ar fi răspunsul la intrebarea: care este cheia succesului?

Dacă observi cu sinceritate ce ți-a oferit de-a lungul vieții disciplina și ce ți-a adus libertatea sub forma ”fac ce vreau, când vreau” vei trage singur/ă concluziile privind importanța disciplinei din viața ta. Deci răspunsul la întrebare ar fi disciplina, nu-i așa? Hai să vedem mai departe ce presupune această disciplină.

Explicat în mod simplistic, este vorba despre a face ce trebuie să faci, chiar dacă nu vrei sa faci acel lucru și să perseverezi fără să te abați de la drumul tău

Cheia succesului – disciplina se implementează din copilărie

Disciplina se implementează încă din copilărie, și reprezintă o structură puternică care ajută copilul să se încadreze în lumea reală, într-un mod fericit și eficient. Creșterea copilului include îngrijirea materială și emoțională, necesare pentru dezvoltarea lui fizică, emoțională, cognitivă și socială. Disciplinarea copiilor este una dintre cele mai importante dar dificile responsabilități ale părinților, profesorilor și mentorilor/ antrenorilor, și nu există o cale rapidă de a face acest lucru. Scopul disciplinei este de a încuraja un comportament acceptabil și adecvat la copil și de a crește adulți maturi emoțional. 

O persoană disciplinată este capabilă să amâne plăcerea, este atentă la nevoile altora, este asertivă fără a fi agresivă sau ostilă și poate tolera disconfortul atunci când este necesar. Aceasta mare abilitate se observă prin puterea de concentrare, determinare și prin comportament decisiv. Disciplina insuflă valori.

antrenamente de tenis pentru copii

Scopul, un element esențial

Disciplina se poate realiza doar dacă există un scop important care să o susțină. Dacă nu există un scop concret, disciplina poate duce la diferite probleme, cum ar fi, blocaje mentale, depresie sau plafonare. Scopul ales trebuie să fie bazat pe o dorință autentică, pentru că doar așa comportamentul disciplinat va avea combustibilul necesar pentru un drum lung. Dorința intensă te va face să fii perseverent/ă în acțiuni. În cele din urmă, dacă ești pasionat/ă de ceea ce faci și de activitatea ta, dacă ele se pliază pe dorințele și aspirațiile tale naturale, nimic nu va sta în drumul tău.

Cheia succesului în viață

0 Comments

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO