Cum ne afectează nutriția jocul de tenis
noiembrie 15, 2021

Tot ceea ce mâncăm și bem ne afectează psihicul

curs de tenis beneficii

Știm cu toții că nutriția și hidratarea adecvate sunt vitale pentru sănătatea noastră fizică, dar rareori vorbim despre modul în care dieta afectează performanțele mentale. Citește mai departe și află despre importanța obiceiurilor bune de alimentație și hidratare pentru a avea o stare de spirit de învingător.

Cu mulți ani în urmă, nici antrenorii sau jucătorii nu dădeau importanță alimentației. Astăzi, aspectele de nutriție și hidratare adecvate sunt la fel de importante ca și abilitățile tehnice și tactice, așa că toți jucătorii care doresc să atingă un nivel ridicat de performanță ar trebui să ia în serios obiceiurile lor alimentare.

Nu este de mirare că alimentația are un impact mare asupra performanței fizice.

Pentru a putea performa la cel mai înalt nivel, jucătorii trebuie să fie pregătiți mental pentru sarcinile dificile. Desigur, abilitățile și tehnicile învățate sunt necesare pentru a face acest lucru, dar nu sunt suficiente dacă unui jucător îi este foame sau nu este hidratat corespunzător. Cunoașterea modului în care lipsa de micro și macronutrienți, precum și lipsa de lichide deteriorează performanța mentală poate ajuta jucătorii să fie mai conștienți de alegerile lor ăn alimentație.

Nutriția sportivă: elementele de bază

nutriția
Photo by Adonyi Gábor on Pexels.com

Carbohidrații ar trebui să preia majoritatea caloriilor zilnice, deoarece oferă energia necesară pentru sesiunile de antrenament de mare intensitate. Cantitatea moderată de proteine ​​și grăsimi este crucială pentru menținerea masei musculare adecvate și, de asemenea, pentru a îmbunătăți funcționarea corpului. Cantitatea potrivită de apă este, de asemenea, o prioritate pentru toți jucătorii care doresc să aibă mai mult de o sesiune de antrenamente bună.

Există riscuri pe care ți le asumi atunci când nu îți controlezi obiceiurile alimentare.

Foamea este un dușman al tuturor jucătorilor de tenis serioși. Este mult mai dificil pentru sportivii înfometați să-și controleze emoțiile și să facă față performanțelor negative. Un factor simplu ca o alimentație adecvată poate face miracole pentru bunăstarea psihică, așa că toți sportivii ar trebui să-și amintească să aibă grijă de obiceiurile alimentare pentru a putea juca bine atunci când chiar contează.

Hidratarea potrivită este responsabilă pentru funcționarea optimă a corpului și a minții. Știm cu toții că deshidratarea extremă poate duce la moarte, dar deshidratarea minimă este, de asemenea, cu adevărat periculoasă pentru jucătorii de tenis. Când jucătorii nu sunt suficienți de hidratați, creierul nu poate funcționa corect. Toate funcțiile mentale sunt mai lente și mai puțin eficiente. Este cu adevărat evident în rândul jucătorilor deshidratați că nu sunt capabili să se concentreze pe lucrurile potrivite pentru o perioadă lungă de timp, în timp ce este esențial pentru menținerea unui nivel ridicat de joc pentru mai mult timp.

Lipsă de motivație

curs de tenis

Când avem energie, putem face tot ce ne dorim. Avem acest foc interior care ne împinge corpul și mintea dincolo de limite. Un scenariu complet diferit se întâmplă când jucătorii nu au energie din cauza faptului că nu mănâncă și bea bine. Jucătorii cu lipsă de energie nu au motivație pentru a munci din greu. Ei fac ceva pentru că trebuie, nu pentru că vor. Aceasta nu este rețeta succesului, așa că pentru a evita această situație jucătorii trebuie să controleze ce și când mănâncă și beau.

Când te gândești la o nutriție și hidratare adecvată, obiectivul tău este să trăiești o viață sănătoasă și să poți performa cel mai bine în timp ce te afli pe teren sau în timp ce concurezi într-un turneu. În general, scopul tău trebuie să se transforme într-un sistem după care te ghidezi toată viața, ca acesta să dureze. 

0 Comments

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO