Cum să elimini dependența digitală a copilului tău
aprilie 5, 2021
elimina dependenta digitala a copilului tau

Elimină dependența digitală a copilului tău.

Deciziile pe care le iei astăzi, îi va forma întregul viitor. Cum contribuie Social Media sau jocurile video la viitorul lui?

Televiziunea, jocurile pe telefon și cele video au luat locul sportului și al jocului în aer liber pentru mulți copii din ziua de astăzi.

Ca părinte, ar trebui să acționezi? Răspunsul este da!

Programele de la televizor și jocurile creează dependență și în plus, au un impact nefavorabil asupra dezvoltării copilului.

Eliminarea dependenței digitale a copilului tău este dificilă și provocatoare, deoarece majoritatea copiilor nu își dau seama cât de distractiv este să iasă afară, să exploreze și să se joace. Acest lucru nu doar îi privează de activitatea fizică, ci le afectează capacitatea lor creativă și abilitățile sociale, care se dezvoltă prin joaca în grup. 

Te întrebi cum să îl ajuți pe copilul tău să scape de dependența digitală?

Dacă da, nu ești singur. Copiii, la fel ca restul dintre noi, sunt îndrăgostiți de dispozitive electronice și tind să ducă o viață digitală, spre deosebire de a se bucura de cea reală.

Iată câteva tehnici ușoare pentru a vă menține copiii departe de gadget-uri.

1. Fii tu un exemplu

elimina dependenta digitala

Lasă mobilul, tableta și laptopul deoparte pentru câteva ore în fiecare zi. Angajează-te în forme alternative de divertisment sau cursuri de hobby. Folosește acest timp pentru a petrece timp cu familia și copiii tăi.

2. Schimbă rutina

elimina dependenta digitala

Implică-ți copilul în activități care îi cer să lase deoparte gadget-ul. Schimbă-i rutina și asigură-te că timpul liber nu este sinonim cu timpul de ecran.

3. Nu păstra gadget-ul accesibil

Poziționează telefoanele mobile și alte dispozitive într-un mod în care copilul tău nu le poate accesa după bunul plac.

4. Încurajează activitățile în aer liber

Jocul în aer liber îți va ajuta copilul să învețe să se joace cu alți copii. În același timp, îl va ajuta și să-și dezvolte abilitățile motorii  atunci când aleargă în jurul solului și se răsfață cu niște jocuri în aer liber.

5. Înscrie-l la tenis

Tenisul este, fără îndoială, bun pentru minte și corp. Jucarea regulată a tenisului are multe beneficii psihologice și fizice.

Aceste beneficii pentru sănătate sunt deosebit de importante pentru dezvoltarea fizică, emoțională și mentală a unui copil.

Spune NU la dependența digitală a copilului tău, și DA activităților care ajută la dezvoltarea lui.

tenis dezvoltare copil

0 Comments

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO