Cum să-ți îmbunătățești jocul de tenis prin respirația conștientă
noiembrie 1, 2021

Cât de importantă este respirația conștientă? Poți folosi tehnici specifice de respirație ca să îți îmbunătățești performanța în tenis.

Jucătorii de tenis petrec mult timp și cheltuie mulți bani pentru a-și îmbunătăți abilitățile: lovesc mii de mingi pentru a fi mai preciși, plătesc masaje pentru a se recupera în cel mai rapid ritm posibil și pentru a fi pregătiți pentru o altă sesiune de antrenament. În plus, au grijă să aibă o alimentație adecvată pentru a se asigura că au suficientă energie. Cu toate acestea, uneori ei uită că respirația este unul dintre cele mai importante procese pentru recuperare și performanță.

Este imposibil să trăiești fără să inspiri și să expiri aerul. Nu contează dacă stăm acasă sau alergăm să lovim altă minge pe terenul de tenis, trebuie să respirăm. Într-o anumită măsură, jucătorii de tenis sunt conștienți că respirația le influențează jocul. Jucătorul care respiră conștient poate reduce tensiunea din corp, poate adăuga mai multă putere mingii și poate intimida adversarul mai mult decât lovind mingea cu viteză semnificativă.

Respirația poate îmbunătăți sau limita performanța atletică. Jucătorii care sunt conștienți de respirație și o antrenează zilnic pot juca cel mai bun tenis al lor chiar și în timp ce concurează în finalele turneelor ​​prestigioase. Pe de altă parte, jucătorii care nu acordă atenție acestui proces natural pot pierde meciuri în fața adversarilor inferiori, deoarece nu controlează acest aspect care se află în totalitate sub controlul lor. Învățarea a respirației corecte și conștiente ajută la optimizarea performanței – nu uita că este necesară repetarea pentru a construi un obicei automat.

Ar trebui să respirăm întotdeauna în același mod? Ca bază, ar trebui să vă amintiți să inspirați întotdeauna pe nas și să expirați pe gură. Asta e ceva care nu se schimbă. Acesta este cel mai eficient mod de a vă face corpul să funcționeze optim. Mai jos puteți găsi zonele asupra cărora puteți avea un impact atunci când utilizați abordări specifice ale respirației.

Reducerea nivelului de stres

curs de tenis beneficii

Când suntem stresați, ritmul cardiac crește și corpul nostru devine rigid. drept urmare, devine dificil să joci bine tenis, deoarece jucătorii nu pot executa lovituri fluide și tind să ia decizii tactice inexplicabile. Pentru a reduce tensiunea și ritmul cardiac, amintiți-vă să inspirați și să expirați încet. Această abordare te va ajuta să controlezi modul în care corpul și mintea ta reacționează la situațiile dificile, așa că antrenarea acestui aspect este important pentru a putea face față punctelor cruciale din tenis.

Atitudinea pozitivă

antrenamente de tenis pentru copii

Fără o abordare pozitivă și o performanță fizică excelentă, este imposibil să învingi jucători mai avansați. Respirația este una dintre abilitățile care pot transforma jucătorii statici în cei de care toată lumea se teme. Expirarea dinamică face corpul și mintea mai active. Câteva cicluri din acest proces simplu și poți juca cât mai bine.

Menține concentrarea

Cheia succesului în viață

În momentele dificile, jucătorii tind să gândească negativ și văd doar scenarii negre care se vor întâmpla foarte curând. Nu aceasta este abordarea jucătorilor profesioniști. Jucătorii profesioniști înțeleg că campionii trebuie să aibă o minte pozitivă, așa că folosesc respirația pentru a obține un control bun asupra minții lor. Concentrându-te pe respirație, nu permiți să-ți vină în cap alte gânduri, așa că poți menține o stare de spirit neutră.

Cel mai bun lucru despre respirație este faptul că o poți exersa în fiecare minut al zilei. Pe teren, la școală sau la serviciu, nu există nicio limită pentru a îmbunătăți acest aspect cu adevărat crucial al vieții personale și sportive. Pentru mai puțin stres, concentrare mai bună și mai multă motivare în a obține rezultate excelente asigură-te că respiri conștient.

0 Comments

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO