Luptă pentru fiecare minge
November 25, 2021

Luptă pentru fiecare minge, adversarul tău nu este un super-erou, impulsul și circumstanțele se pot schimba

Nu există meciuri pierdute până când ultima minge este pierdută – jucătorii care câștigă au această atitudine, nu renunță niciodată. Spre deosebire de ei, mulți juniori încep să se îndoiască de ei înșiși atunci când se confruntă cu performanțe inferioare sau în timp ce joacă împotriva adversarilor care nu greșesc — optează pentru lovituri mai riscante, limbajul corpului lor devine negativ și, în final, nu cred că ceva se poate schimba.

Sporturile individuale au un lucru în comun: pun multă presiune mentală asupra concurenților. De cele mai multe ori, jucătorii de tenis nu pierd în fața adversarilor, ci pierd în fața lor înșiși. Sunt stresați, sunt supărați, încep să se îndoiască de ei înșiși. După cum arată istoria marilor turnee, jucătorii care rezistă tentației de a renunța găsesc o modalitate nu numai de a câștiga un singur meci, ci și de a câștiga un turneu de tenis.

Există câteva criterii la care să fii atent/ă, care te pot ajuta în performanța ta:

1. Performanța ta

repetiția e mama învățăturii

Există momente în care jucăm foarte bine și momente în care jucăm sub așteptările noastre. Începerea meciului de către o serie de câștigători nu garantează că acest nivel de performanță va rămâne pe parcursul întregului meci. Același lucru este valabil și pentru greșeli – dacă faci zece greșeli la rând, nu înseamnă că vei mai face zece în următoarele două minute. Lupta pentru fiecare minge îți oferă ocazia nu numai să prelungești meciul, ci și să începi să joci mai bine și să-ți mărești șansele de a câștiga bătălia.

2. Performanța adversarului tău

Roger Federer

Fiecare meci de tenis implică două jucătoare. Ambii jucători au impact asupra scorului, așa că în timp ce sunt în urmă, este important să reții că adversarul tău nu este un super-erou. Cu cât meciul este mai lung, cu atât este mai mare șansa ca performanța bună a adversarului tău să înceapă să se deterioreze. În același timp, atunci când încerci să-ți adaptezi jocul la situația actuală, vei vedea cum deciziile tale influențează calitatea rivalului tău. Lupta pentru fiecare minge nu numai că îți oferă oportunitatea de a-ți îmbunătăți nivelul, ci și de a testa cât de priceput este adversarul tău în a menține un nivel ridicat de joc.

3. Factori incerți

lupta pentru fiecare minge

Pe parcursul meciului se pot întâmpla multe lucruri care vor crea o provocare pentru ambii jucători. Ploaia face terenurile mai lente și mingile mai grele, așa că sunt necesare lovituri complet diferite pentru a domina. Oboseala fizică poate schimba un jucător mare într-unul intermediar. O accidentare poate forța un atlet să se retragă chiar și atunci când scorul este pozitiv. Acestea și altele se pot întâmpla în fiecare meci, așa că de aceea a face meciul cât mai lung posibil în timp ce pierzi ar trebui să fie o prioritate. Luptă pentru fiecare minge și vei vedea că cu timpul se vor schimba mulți factori.

Un meci de tenis este o luptă fizică și psihică constantă atât cu noi înșine, cât și cu adversarii noștri. Dacă antrenăm acel spirit de luptă, putem fi siguri că va fi vizibil pe teren.

0 Comments

Add a reply

Your email address will not be published.

en_USEN