Performance in tennis: 5 steps to go to the next level
July 20, 2021

Cum să profiți la maximum de sesiunile de antrenament de tenis pentru a trece la nivelul următor?

performanța în tenis

Cu toți înțelegem că practica este necesară pentru a te îmbunătății în fiecare domeniu. Tenisul nu este o excepție. Performanța în tenis se poate atinge cu consecvență și cu sesiuni de antrenamente bine gândite.

Dacă jucătorii doresc să progreseze și să joace mai bine, ei trebuie să petreacă multe ore pe teren pentru a dezvolta diferite aptitudini necesare jocului de tenis.

Cu toate acestea antrenamentul trebuie să fie personalizat de la un jucător la altul, pentru că ritmul și progresul diferă de la persoană la persoană.

1. Adaptarea antrenamentelor la nivelul jucătorului

performanța în tenis

Numărul antrenamentelor din programul săptămânal ar trebui să fie diferit la nivelul de începător față de cel avansat. Dacă se face prea multă practică la un nivel necorespunzător, corpul jucătorului se poate răni din cauza lipsei de pregătire pentru această cantitate de efort. 

Dacă se încearcă copierea exercițiilor pe care Selena Williams sau Naomi Osaka le efectuează zilnic în cazul în care jucătorul/jucătoarea încă se luptă cu consistența antrenamentelor, aceasta poate duce la crearea unor obiceiuri tehnice defectuoase. 

Acest lucru poate duce la multe erori și poate ruina motivația de a se depune nivelul de efort optim în următoarele săptămâni de antrenament.

2. Concentrarea pe corectitudinea mișcărilor la antrenamente

antrenamentul mental in tenis

Mulți jucători cred în mod eronat că dacă alergi spre fiecare minge și încerci să dai ce ai mai bun, înseamnă că antrenamentul este calitativ. Nu este adevărat. 

Există jucători de tenis care depun foarte mult efort însă care nu se îmbunătățesc mai repede decât alții și, uneori, chiar se pare că nu se îmbunătățesc deloc.

A face tot posibilul te poate ajuta să devii un jucător excelent, dar dacă nu faci lucrurile în modul corect, poți deveni foarte bun/ă la deprinderi greșite. 

Înțelegerea a ceea ce înseamnă calitate și punerea în aplicare a pașilor specifici pentru a atinge calitatea în fiecare zi sunt singurele modalități de a practica eficient și de a profita la maximum de fiecare minut petrecut pe teren.

3. Pentru performanța în tenis trebuie să ai un scop

scop performanța în tenis

Nu poți practica ca un robot dacă vrei să practici tenis într-un mod conștient.

Înainte de antrenament sau înainte de fiecare exercițiu, ar trebui să ai stabilite obiective pe care dorești să le atingi. Perfomanța în tenis se poate realiza doar atunci când scopul este mai mare decât oboseala, demotivarea sau altele.

Cu această sarcină mentală simplă, nu numai că lucrezi la aspecte specifice, dar va exista întotdeauna un motiv să continui chiar și atunci când rezultatele nu sunt la nivelul așteptărilor.

Dintr-o dată, lovirea simplă pe teren se transformă într-o situație interesantă în care poți îmbunătăți tehnica jocului tău.

4. Îmbunătățirea holistică

Tenisul este un sport exigent, deoarece există o varietate de factori care au un impact asupra performanței generale. 

A avea tehnică solidă sau a te concentra doar pe îmbunătățirea rezistenței nu este suficient pentru a câștiga împotriva adversarilor solizi și pentru a ridica trofeul la sfârșitul săptămânii.

Trebuie să ai grijă de patru categorii principale de dezvoltare în timpul fiecărei sesiuni de antrenament. 

Înainte de următorul exercițiu, este important să ne gândim la posibilitățile de îmbunătățire:

  • Tehnică
  • Tactică
  • Fizică
  • Mentală

Când se termină antrenamentul și știi că ești mai bun în aceste patru categorii, înseamnă că ai avut o sesiune de înaltă calitate

5. Învață lucruri noi

Dacă analizezi acțiunile tale în timpul jocului de tenis, poți să devii un sportiv mai conștient și de altfel, poți acumula cunoștințe pe care le poți folosi apoi în viitor.

Practica este necesară, dar calitatea este întotdeauna mai importantă decât cantitatea. A petrece prea mult timp pe teren fără atitudine, obiective și acțiuni conștiente adecvate este doar o pierdere a prețioaselor tale ore. 

Asigură-te că atunci când pășești pe teren, intri într-o lume plină de posibilități de care ești conștient. 

Este decizia ta câte beneficii vei lua acasă din această lume magică, așa că, înțelege-le pe toate. Poți alege performanța în tenis. 

Cirește mai multe articole din Blog pentru a afla mai multe sfaturi despre îmbunătățirea abilităților necesare pentru performanța în tenis.

0 Comments

Add a reply

Your email address will not be published.

en_USEN