Schools no longer educate, says a well-known economist. How do you grow a successful future adult?
June 30, 2021

La Royal Tennis Academy considerăm că școala completă este cheia pentru un viitor adult de succes. Află de ce!

royal tennis academy viitor adult de succes

Ce trebuie să insuflăm unui viitor adult de succes? În prezent, există o problemă, pentru că în ultimul timp atenția se duce mai degrabă pe ”programarea” copiilor. În școli, copiii sunt învățați să execute comenzi specifice, fără ca aceștia să fie impulsionați să își dezvolte gândirea proprie.

Acest mod de educație, asemenea unor roboți, are impact asupra clasei de mijloc, cea care are o importanță deosebită în democrație. În România, în clasa de mijloc, se află sub 10% din populație, conform mediafax.ro

John Charalambakis

”Astăzi, activismul se deghizează în sistem de educație. Adevărata educație integrează o multitudine de discipline”

viitor adult de succes

„Din păcate, astăzi activismul se deghizează în sistem de educație. Deci în loc să educăm o persoană, mai degrabă o distrugem, pregătind, de fapt, un robot să îndeplinească anumite sarcini punctuale, specifice. O adevărată educație civică integrează o multitudine de discipline. De la științe politice la religie, de la literatură la economie. Totul trebuie predat în așa fel încât studentul să poată integra noțiunile din aceste discipline și să devină astfel un om cu gândirea liberă, capabil să ia decizii.”, arată sursa citată.

Conceptul Royal Tennis Academy – Educația prin sport pentru un viitor adult de succes

viitor adult de succes

Acesta este conceptul Academiei de Tenis ROYAL TENNIS ACADEMY. La școala de tenis, scopul este să dezvoltăm un profil de sportiv complet prin dezvoltarea mai multor aptitudini, printre care și gândirea liberă.

”Deci din școala primară și până în facultate trebuie să pregătim elevii ca niște oameni cu gândire proprie, care să își dea seama ce este bine, ce este obiectiv, ce este adevărat.”, a declarat profesorul de economie.

Care sunt efectele gândirii de ”robot”?

gândește liber

Efectele generației care nu are abilitatea să gândească și să ia decizii liber sunt măsurabile și ajung la ordinul de triloane de dolari, a spus profesorul și economistul John Charalambakis, la conferința ” Do we raise a generation without perspective?”.

Gândirea liberă implică puterea și privilegiul de a putea genera idei și gânduri proprii, fără prejudecățile societății. Reprezintă o abilitate de a gândi fără părtinire, de a pune întrebări fără teamă și de a avea hotărâre în luarea deciziilor.

Cine este cunoscutul economist american?

Dr. Charalambakis are un doctorat în economie și un MBA cu accent pe macro-tendințe și piețe financiare. A fost profesor de economie și finanțe, precum și consilier în domeniul alocării activelor. Are experiență în acest domeniu de peste douăzeci de ani. Adept al piețelor libere și al libertății de gândire, el apreciază că, în acest moment, învățământul de stat nu mai reușește să educe cetățenii, ci doar să îi programeze cu sarcini specifice, ca pe niște roboți.

educație pe tru un viitor adult de succes
John Charalambakis

„Temerea mea este că guvernele lumii nu își educă cetățenii. Școlile, fie că sunt școli primare, licee sau chiar universități, nu educă ci mai degrabă antrenează (dresează) elevii sau studenții. Aceasta este o tragedie, pentru că dacă eșuezi în procesul de educație și te concentrezi mai degrabă pe anumite discipline punctuale, efectele pentru economie, pentru societate și pentru democrație sunt dezastruoase. În acest context, este pusă în pericol chiar democrația.”, a mai adăugat John Charalambaki.

De ce este importantă clasa de mijloc?

clasa de mijloc democratie

Clasa de mijloc s-a considerat tot timpul un fel de coloană vertebrală a societăţii democratice şi prospere. În clasa de mijloc, există venituri decente și ca urmare, se contribuie cu miliarde de dolari la bugetul ţării prin sistemul de impozitare.

Oamenii din această clasă au o participare numeroasă la vot şi, în felul acesta, joacă un rol major în luarea deciziei despre cine e ales ca conducător şi cum conduce acesta ţara.

Pentru ca o astfel de clasă de mijloc să fie susținută este nevoie de patru tipuri de infrastructură:

  • infrastructura legală
  • infrastructura fizică, pentru că avem nevoie de drumuri, de porturi, de căi ferate
  • infrastructura socială a cărei componentă majoră este sistemul educațional
  • infrastructura financiară

Dacă ați observat, țările care nu au experimentat niciodată democrația nu au o clasă de mijloc, iar țările care au alunecat din democrație spre alte forme de organizare și-au pierdut clasa de mijloc.”, a mai declarat profesorul de economie.

Încă există oportunități pentru formarea unui viitor adult de succes

elimina dependenta digitala

În concluzie, acestea sunt motivele princpiale pentru care la Aacademia de Tenis Royal Tennis Academy considerăm că școala completă este cheia pentru un viitor adult de succes care va gândi liber. Educația are nevoie de reorientare, astfel încât toți copiii să-și atingă întregul potențial. A devenit mai important ca oricând recalibrarea și recentrarea asupra imaginii generale a întrebării: la ce servește o educație?

Dezbaterea ” Do we raise a generation without perspective?” a fost organizată de Facultatea de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internationale din cadrul Universității Româno-Americane, sub auspiciile Free Market Road Show 2021, în parteneriat cu Institutul de Economie Mondială al Academiei Române, Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE, Tineretul Național Liberal, Forumul Cultural Ardelean, Academeya, Euro Info Ghid, Juridice.ro și Economica.Net.

0 Comments

Add a reply

Your email address will not be published.

en_USEN