Înscrie-ți copilul la tenis: Descoperă 5 beneficii
martie 27, 2021
motive de ce sa iti dai copilul la tenis

De ce să îți înscrii copilul la tenis?

Tenisul este printre cele mai populare sporturi din lume.

Suntem binecuvântați că trăim într-o generație în care unii dintre cei mai buni jucători din istorie își arată priceperea și abilitățile.

Prin urmare, acum este momentul perfect pentru a-ți înscrie copilul la tenis!

Cauza principală a majorității problemelor comune de sănătate astăzi este sedentarismul, care a crescut din cauza pandemiei. Deci, ar fi bine să îți încurajezi copilul să devină activ fizic.

Iată 5 motive pentru care ar fi bine să îți inscrii copilul la tenis:

1.    Dezvoltarea abilităților de adaptare

Copiii care joacă tenis sunt mai bine reglați decât copiii care nu fac acest lucru. Copiii care fac tenis de la o vârstă fragedă au o stimă de sine ridicată și, de asemenea, tind să fie optimisti. În plus, este mai puțin probabil să se enerveze și să fie confuzi.

2.    Performanță în educație

Copiii mici care joacă tenis arată o performanță academică mai mare. În medie, aproape 50% dintre copiii care participă la tenis au rezultate aproape duble față de numărul de copii care sunt sedenari. Procentul este ridicat și pentru copiii care participă la sporturi de contact, dar tenisul este, fără îndoială, o opțiune mai sigură.

3.    Dezvoltarea unei personalități puternice

Tenisul, în comparație cu sporturile precum schiul și golful, are un impact mai pozitiv asupra personalității unui copil. Copiii care joacă tenis sunt mai sociali și mai spontani. Este mai puțin probabil să fie intimidați de situații sociale. Mai mult, jocul regulat ajută la sporirea concentrării și a atenției.

4.    O sănătate de fier

înscrie copilul la tenis

După cum s-ar putea să știi, tenisul oferă o serie de beneficii pentru sănătate pentru copii. Oasele și mușchii lor devin mai puternici și mai duri atunci când se joacă. Creierul lor se dezvoltă, de asemenea, într-un ritm mai rapid decât copiii sedentari, deoarece mintea lor este angajată constant. Mai important, jocul de tenis este minunat și pentru sănătatea lor cardiovasculară.

5.    Învață lecții de viață

Tenisul reflectă viața în multe feluri. Copilul tău va lua o serie de lecții de viață pe măsură ce se va îmbunătăți la sport. Pentru a excela la tenis, copiii trebuie să aibă o mare etică de lucru. De asemenea, trebuie să fie disciplinați și să urmeze o rutină strictă. Acest lucru este de bun augur pentru viața lor profesională și personală. Copiii care sunt disciplinați de la o vârstă fragedă tind să fie mai sănătoși și mai fericiți.

Acestea sunt doar 5 dintre motivele pentru care ar trebui să ți încurajezi copilul să meargă la tenis. Am renunțat la faptul că copilul tău ar putea fi următorul Roger Federer sau Serena Williams, caz în care nu ar trebui să eziți o secundă și să-i obții cel mai bun antrenor de tenis disponibil.

Așadar, nu mai aștepta și inscrie copilul la tenis pentru un viitor mai bun pentru el/ea!

0 Comments

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO