Inteligența socială dezvoltată prin tenis
martie 27, 2021

Inteligența socială se poate dezvolta prin tenis, prin experiența cu oamenii și învățând din succese și eșecuri în mediile sociale.

Persoanele cu inteligență socială pot simți cum se simt alte persoane, știu intuitiv ce să spună în situații sociale și par siguri de sine, chiar și într-o mulțime mai mare. S-ar putea să vă gândiți la acești oameni ca având „people skills”, dar ceea ce posedă cu adevărat este inteligența socială.


Tenisul îmbunătățește inteligența socială

Nu numai că tenisul este bun pentru tine fizic, dar poate avea și un impact mental pozitiv. Alăturându-te clubului local de tenis sau participând la competiții, îți vei putea spori mult abilitățile sociale pe măsură ce interacționezi cu alte persoane. De asemenea, capacitatea de a înțelege emoțiile adversarului îți va permite să ai o strategie de joc mai eficientă.

În plus, inteligența sociala dezvoltată prin tenis reprezintă un exercițiu sănătos de a menține și dezvolta relațiile de prietenie și poți juca fie unul la unu, fie în dublu.

Un lucru de remarcat despre acest sport este faptul că sportivitatea este foarte importantă. Fie că urmărești Australian Open, French Open sau chiar Wimbledon, vei observa că la sfârșitul fiecărui meci, jucătorii își strâng amabilitatea mâna reciproc, precum și arbitrii. În tenis, câștigi la fel de grațios pe cât pierzi, ceea ce se poate aplica în viața de zi cu zi.

0 Comments

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ro_RORO