Puterea antrenamentului mental în tenis
mai 13, 2021

Antrenamentul mental în tenis a devenit din ce în ce mai popular în ultimul timp. Tenisul este un sport complex care are patru mari factori:

  • tehnica
  • fizicul
  • tactica
  • mentalul
antrenamentul mental in tenis

În ultimii ani, factorul mental a devenit o parte importantă din antrenamentul unui jucător de tenis. Puterea mentală face o diferență în meci. Vestea bună este ca se poate lucra la acest aspect în aceeași măsură în care se lucrează la tehnică.

Stresul de dinaintea meciului

Înainte de un meci, este un val de emoție și o cantitate de presiune. Provocarea mentală este să gestionezi acest stres de dinaintea meciului. Obiectivul principal este să fii în cele mai bune condiții pentru a performa. Este necesar să păstrezi un nivel potrivit de stres și să crească ușor presiunea pe măsură ce începe jocul.

Antrenamentul mental în tenis pentru performanța în competiție

Pentru a performa bine în competiție, un meci de tenis trebuie pregătit în prealabil:

să stabilești obiective

Este important să fii conștient de punctele tale forte și de punctele slabe. De asemenea, este important să se pregătească un plan pentru următorul meci. Plan care să includă tactici și alternative de joc în cazul în care meciul s-a desfășurat diferit față de cum ți-ai imaginat.

Managementul stresului în timpul meciului de tenis

Stresul este adesea un mare obstacol care te poate împiedica să joci așa cum o faci în timpul antrenamentului. Deci, ca să ajungi la un nivel de stres compatibil cu modul tău optim de a juca, există tehnici care pot fi folosite între puncte. Printre acestea putem găsi tehnici de respirație, instrumente NLP precum ancorarea sau tehnici de relaxare.

Cum să îți antrenezi mintea după meciul de tenis

  • Analizează-ți meciul

Dacă vrei să progresezi, trebuie să înveți din experiențele meciurilor. Trebuie să îți analizezi felul cum ai jucat și să poți spune ce a funcționat și ce nu. Acest lucru ajută la recunoașterea punctelor forte și slabe care se pot antrena și îmbunătăți. Deci, tehnica ta se poate dezvolta după fiecare meci de tenis.

  • Stabiliește obiective

După analizarea meciului, poți stabili noi obiective și să le îmbunătățești pe cele pe care le stăpânești deja. Ar trebui stabilit un interval de timp pentru aceste obiective (pe termen scurt, mediu și lung), unul care poate fi atins, dar provocator și măsurabil.

Antrenamentul mental în tenis

Cel mai bun moment de a începe să îți antrenezi mintea este în timpul antrenamentului. De fapt, este momentul perfect să experimentezi rutinele și să le exersezi, astfel încât să devină eficiente în meci. În timpul antrenamentului poți testa toate instrumentele și tehnicile pe care dorești să le utilizezi într-un meci.

Importanța psihologului sportiv

Cunoștințele și expertiza noastră în domeniul antrenamentului mental nu sunt întotdeauna suficiente pentru a le antrena eficient. Prin urmare, există psihologi sportivi care au fost instruiți corespunzător și care au experiență în acest domeniu. Ei ne vor ajuta să creăm tehnicile de care avem nevoie. Pentru că mai târziu să putem fi autonomi și echipați pentru a face față provocării sacre a unui meci de tenis.

0 Comments

Confirmări/Notificări

  1. Psihologia in tenis pentru perfomanță - Royal Tennis Academy - […] Fiind concentrat asupra acestor evenimente, el își risipește energia, care ar putea fi folosită pe elemente pe care le…
  2. Talent sau Efort? Ce este mai important? - Royal Tennis Academy - […] în epoca în care vrem totul imediat și în care credem că succesul poate apărea peste noapte. Pregătirea este…
  3. Perfomanța în tenis: 5 pași pentru a trece la nivelul următor | Royal Tennis Academy - […] de antrenament sau înainte de fiecare exercițiu, ar trebui să ai stabilite obiective pe care dorești să le atingi.…

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORO